Postup přípravy receptu Slané tyčky z lístkového těsta:
Obě těsta zpracujeme zvlášť. Klasickým způsobem nejméně 3x překládáme. Hotové těsto vložíme pod překlopený hrnec a na vále přikryté necháme uložet do druhého dne. Druhý den těsto rozválíme na výšku stébla (cca 5 mm). Rádlovacím kolečkem nakrájíme 2 cm široké tyčky, potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme oblíbeným sypáním (kmín, hrubá sůl, sezam, piniová semena, strouhaný parmezán-kdo co má rád). Nebo strouhaný parmezán zapracujeme do těsta, sypeme solí + kmínem + sezamem. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Konečná barva nesmí být moc tmavá. Po upečení a vychladnutí tyčky vložíme do dózy naležato.