Postup přípravy receptu Srnčí biftek s vejcem:
Očištěnou srnčí kýtu rozdělíme na čtyři plátky. Lehce je naklepeme, po obou stranách posypeme steakovým kořením i pepřem a vložíme do misky. Zalijeme je olejem a přes noc necháme proležet. Poté je osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a srnčí plátky na něm z obou stran opékáme 12 až 15 minut. Vyjmeme z pánve a asi jednu minutu necháme odpočinout. Ve výpeku rozpustíme máslo a orestujeme na něm slaninu nakrájenou nadrobno. Pánev odstavíme. Mističky lívanečníku vytřeme olejem a necháme rozpálit. Do každé mističky vklepeme vejce, které pak osolíme a pečeme, dokud bílek neztuhne. Bifteky s volským okem podáváme podlité máslovou šťávou a ozdobené brusinkami. Jako příloha je vhodná dušená zelenina.