Postup přípravy receptu Svíčková :
Svíčková je snad nejklasičtější a nejznámější omáčka.
Hovězí maso dobře omyjeme, prošpikujeme nudličkami slaniny a osolíme.
Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, všechno nakrájíme na drobné kostky a dusíme na rozpuštěném másle.
Přidáme upravené maso, pepř a koření a opékáme několik minut.
Zalejeme masovým vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme na desku a nakrájíme na plátky.
Zeleninu dusíme, zaprášíme moukou, zalejeme ještě trochou vody a dovaříme. Zeleninu můžeme také zmixovat, ale ještě předtím vybereme bobkový list a celý pepř.
Hustou zeleninovou omáčku zalejeme potom mlékem, převaříme, přidáme víno, citronovou šťávu podle chuti.
Nakonec přidáme smetanu, ale omáčku už nevaříme.
Jestliže zeleninu nemixujeme, přecedíme ji přes jemné síto a zalejeme jí plátky masa uložené na teplých talířích.
Svíčkovou ozdobíme kolečkem citronu a brusinkami.
Fotky receptu Svíčková :
Fotky vložil: piskotik,Marci7,hanina51,vilka