Postup přípravy receptu Tagliatelle s mušlemi a garnáty:
Tagliatelle vaříme al dente (8-10 minut) ve velkém hrnci osolené vody. Občas promícháme. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat, prolijeme studenou vodou a necháme znovu okapat. Následně je prohřejeme a promícháme s máslem. V hrnci mezi tím rozehřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme. Přidáme k tomu víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Všechny neotevřené mušle vyhodíme. Dále přidáme garnáty, rajčata a kapary, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Nakonec přidáme těstoviny a petrželku, vše dobře promícháme a pak již můžeme podávat. Vhodná příloha: teplý italský chléb ciabatta.