Postup přípravy receptu Topinková masová směs:
Tento recept je opravdu snadný a vynikající. Myslím, že to může být skvělá pikantní večeře. Na pánvi rozehřejete olej, poté přidáte nadrobno nakrájenou cibuli. Po pár minutách na pánev přidáte mleté hovězí (případně vepřové) maso, osolíte a opepříte. Mezitím si oloupete pár stroužků česneku a na drobnější kousky nakrájíte papriku a rajče (případně jen papriku). Když je maso téměř hotové, přidáte rajče, poté papriku. Maso, cibuli i zeleninu je třeba občas zamíchat. Zelenina by na pánvi měla trochu změknout. Nakonec přidáte pár lžic rajčatového protlaku nebo kečupu a česnek, podle mého názoru jeho chuť nejlépe vynikne, když jej prolisujete. Hotovou směs podávejte s chlebem, můžete jej opéct v toustovači nebo na pánvi. Já preferuji toustovač, je to rychlé a zdravé (bez oleje). K této masové směsi se hodí třeba i bramboráčky. Směs je opravdu vynikající. Na masu se zeleninkou a protlakem či kečupem se nedá téměř nic zkazit. Troufám si tvrdit, že směs je daleko lepší než kupovaná. Navíc jsou mnohé kupované topinkové směsi opravdu drahé. K pití si můžete dát třeba desítku nebo dvanáctku, prostě lahváč. Dobrou chuť!
Tip 1: Pokud chcete ušetřit, je možné použít více zeleniny a méně masa. Do směsi můžete dát i jarní cibulku.
Tip 2: Pokud máte rádi česnek, můžete si jím potřít i opečený chléb.
Tip 3: Místo oleje je možné použít sádlo.