700 g filetů z tresky
| 1 dl olivového oleje
| lžička sušené bazalky
| 2 stroužky česneku
| 1 kg rajčat
| 400 g žampiónů
| strouhaný parmezán
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Treska á la alois:
Plátky ryby omyjte a osušte kuchyňským papírem. Potom filety z obou stran osolte a opepřete. Dno připraveného pekáčku zalijte olivovým olejem a poklaďte filety. Omytá rajčata ponořte na 15 sekund do vroucí vody a potom je oloupejte. Každé rajče rozčtvrťte, čajovou lžičkou odstraňte semena a rajčata pokrájejte na malé kostky. Rybu posypte bazalkou, utřeným česnekem a poklaďte kousky rajčat. Žampióny očistěte a nakrájejte na tenčí plátky. Klaďte je na rajčata tak, aby kopírovaly tvar ryby. Vše přikryjte alobalem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Potom alobal odstraňte a houby bohatě posypte strouhaným parmazánem, nechejte zapéct ještě na 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.
Fotky receptu Treska á la alois:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!