Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřová panenka s noky

fotka Vepřová panenka s noky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Vepřová panenka s noky:

650 g vepřové panenky  | 330 g středních brambor  | 130 g hladké mouky  | 70 g solamylu  | 1ks vejce  | 2 větší žluté papriky  | 250 g rajčat  | 2 lžíce cukru krupice  | 5 cl bílého vína  | 3 ks šalotky  | 1 stroužek česneku  | 5 snítek bazalky  | špetku soli  | špetku pepře  |  rostlinný olej

Postup přípravy receptu Vepřová panenka s noky:

1) Noky si můžete jednoduše koupit v supermarketu, takovéhle v něm ale určitě neseženete. Normálně se noky připravují z vařených brambor, já je dělám ve Phenixu ale trochu jinak. Brambory nejprve omyji pod tekoucí vodou, vložím je na plech vysypaný půl kilogramem soli a dám ve slupce péct na hodinu do trouby rozehřáté na 160 °C. Tímto způsobem se krásně zbaví přebytečné vody a těsto je pak hustší a lépe se zadělává. Pečené brambory nechám vychladnout a následně je oloupu a nastrouhám na jemném struhadle. Do „kaše“ přidám pro oživení chuti sekanou čerstvou bazalku, hladkou mouku, solamyl, vejce a dochutím solí. Těsto zamíchám a vyválím z něj malé, asi dvoucentimetrové kuličky, z nichž vidličkou vytvaruji noky. Protože těsto dlouhým stáním řídne, ihned po vytvarování je vhodím do vařící osolené vody. Když noky vyplavou na povrch, provařím je ještě dvě až tři minuty a vyjmu z vody.
Tip: k ochucení noků je možné nahradit bazalku za jakoukoli bylinku, sekané špenátové listy nebo třeba chilli papričky.

2) Vepřovou panenku odblaním, ochutím solí a čerstvě mletým pepřem a zprudka opeču na pánvi ze všech stran asi deset vteřin, než zbělá a zatáhne se. Takhle opečenou panenku zabalím do potravinářské fólie jako bonbon a peču ji v rozehřáté troubě při 100 °C asi 45 minut. Díky nízké teplotě a fólii bude maso ve finále medium od okrajů až do konce a zachová si maximum šťávy. Ne jako klasický steak, který je obvykle růžový pouze ve středu. Vepřovou panenku filetuji nožem a servíruji na talíř.

3) Celou papriku napíchnu na vidličku a opálím ji ze všech stran nad plamenem sporáku, až mi slupka úplně zčerná. Poté ji rukou oloupu pod tekoucí studenou vodou. Kdo nemá plynový sporák, může papriku upéct v troubě při teplotě 220 °C po dobu asi 20 minut. Oloupanou papriku rozpůlím, vykrojím jádra a opeču ji ještě půl minuty na pánvi na minimálním množství oleje, abych ji zahřála. Nakonec ji osolím a opepřím.

4) Na rajčatech naříznu nožem křížek, spařím je ve vroucí vodě a oloupu. Překrájím je na čtvrtky a vykrojím z nich dužninu, kterou rozmixuji ponorným mixérem. V hrnci zkaramelizuji cukr, zaliji ho bílým vínem a zredukuji na sirup. Přidám rozmixovanou rajčatovou šťávu, vše svařím a odstavím. Na oleji orestuji nakrájenou šalotku s česnekem, přidám k nim na kostičky nakrájená rajčata a sekanou bazalku a krátce orestuji. Směs zaliji rajčatovým vývarem, provařím a dochutím solí, bílým mletým pepřem a cukrem.



Fotky receptu Vepřová panenka s noky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová panenka s noky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !