Postup přípravy receptu Zapečené brambory s mletým masem a žampióny:
V kastrůlku orestujeme mleté maso a přebytečný tuk slijeme /nebo maso vybereme a necháme stranou/. Dle tučnosti masa můžeme vysmahnutý tuk slít stranou, použijeme jej místo oleje na vymazání pekáčku. Podusíme oloupané, nakrájené žampiony společně s nakrájenou cibulí, přidáme orestované maso a ochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou, popř. trochou chilli. Oloupané syrové brambory krájíme na tenké plátky, vkládáme do vymazaného pekáčku, každou vrstvu mírně osolíme a prokládáme masovou směsí. Horní vrstvu tvoří brambory, které po krátkém předpečení zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci.
Zapékáme dle potřeby cca 45 minut, záleží na tom, jak tenké plátky brambor jsme nakrájeli a na výkonnosti trouby.