Postup přípravy receptu Zapečené palačinky a masem a žampióny:
Bešamelovou omáčku si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky. Česnek prolisujeme. Žampióny nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout.
Sýr a nivu nastrouháme nahrubo. Bešamel zředíme smetanou.
Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova.