Postup přípravy receptu Zapékané kapustové listy s mletým masem:
Menší kapustu rozdělte na jednotlivé listy. V kastrolu uveďte vodu do varu a listy krátce povařte. Pak protáhněte studenou vodou. Pokud je žebroví příliš silné, seřízněte jej. Housku rozlámejte a ponořte do trošky mléka. V míse smíchejte maso, vyždímanou housku, vejce, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku vývaru. Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vyložte ji největšími kapustovými listy, pak vložte masovou nádivku, přikryjte kapustovými listy, vrstvy střídejte a zakončete kapustovými listy. Vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu při 200 °C.