Vložil: | veroka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 46 |
|
|
Použité suroviny receptu Zvěřinový guláš z daňka:
800 g dančího masa
| 2 velké cibule
| 2 lžíce vepřového sádla
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 stroužky česneku
| mletý černý pepř
| sůl
| špetka drceného kmínu
| 1 lžička drcené majoránky
| kůra z 1/2 citrónu
| 30 g slaniny
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Zvěřinový guláš z daňka:
Dančí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso a opečeme ho. Poté ho zaprášíme paprikou a vmícháme k němu rajstký protlak. Vše podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou v troše vody. Dochutíme ho prolisovaným česnekem, pepřem, solí, kmínem, majoránkou a citrónovou kůrou. Guláš vaříme, dokud není maso zcela měkké. Slaninu pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Vmícháme ji do hotového guláše. Rozdělíme ho do talířů, ozdobíme cibulí. Guláš podáváme s chlebem.
Fotky receptu Zvěřinový guláš z daňka:
Fotky vložil: damami,alenab,Torta,Nalsigatra,Natural,hanina51