Použité suroviny receptu Celerové toastíky s matjesy :
500 g celeru
| 3 lžíce octa
| 4 lžíce hladké mouky
| 1 vejce
| 150 g nastrouhaného tvrdého sýru např.gouda, ementál
| 6 lžic strouhanky
| 4 matjesové filety
| trochu brusinkového kompotu, soli, žervé
| olej na smažení
| petrželka a hlávkový salát na ozdobení
Postup přípravy receptu Celerové toastíky s matjesy :
Celer nejprve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 1 cm silné. Povaříme je asi 15 minut ve slané vodě s octem. Po vyjmutí je necháme okapat a vychladnout. Z uvařených plátků vykrájíme 8 medailonků o průměru 5 cm. Obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané se sýrem. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Matjesy podélně rozpůlíme a proužky srolujeme do tvaru šišky. Na celerový toustík položíme list salátu, matjesového šneka a upevníme párátkem. Do každého šneka dáme lžičku brusinek, navrch nastříkáme žervé a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Celerové toastíky s matjesy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!