Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrachová kaše s uzeným masem:
500 g sušeného hrachu
| 150 ml plnotučného mléka
| dle chuti: sůl
| 800 g uzeného masa
| 3 lžíce másla nebo sádla
| 1 ks cibule
Postup přípravy receptu Hrachová kaše s uzeným masem:
Namočený hrách povařte doměkka. Vody stačí jen tolik, aby byl hrách pokrytý. Měkký hrách prolisujte přes jemné síto, osolte a ještě pyré zjemněte trochou mléka nebo smetany do kávy. Uzené opláchněte pod tekoucí studenou vodou a pak je v hrnci zalijte horkou. Krátce povařte, aby se vyplavil přebytek uzenářské soli. Maso sceďte, nechte oschnout a potom ho nakrájejte na silnější plátky. Na pánvi rozpalte máslo nebo sádlo a dvě tři minuty na něm opékejte uzené. Pak ho vyjměte, vsypte cibulku a také ji opečte. Podávejte s hrachovou kaší.
Fotky receptu Hrachová kaše s uzeným masem:
Fotky vložil: Vlamape,oko,Vlaďuša,damami,BADAČA,,vilka