![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené kuřecí maso se zeleninou: Kuře nebo kuřecí stehna (případně jiné části kuřete dle chuti) opláchneme, nasolíme a naskládáme do pekáčku. Přidáme máslo a vodu a necháme trochu upéct (zhruba 15-20 minut), poté přidáme mraženou ... ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šalvějové řízečky se zeleninou: Lilky omyjeme, nahrubo nakrájíme a povaříme ve vroucí osolené vodě 30 minut.
Cukety, rajčata a papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nadrobno nakrájíme. Na horkém oleji necháme zeleninu zesklovatět a ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Závitky z vepřových kotlet: Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčičí, na každou kotletu dáme plátek anglické slaniny, okurku a cibuli. Maso zabalíme, zpevníme párátky nebo nití a na oleji opečeme, aby maso z ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová pečeně s knedlíkem: Smícháme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky, přepůlenou cibuli, koření, 1/2 lžičky soli, ocet, víno a 1/4 litru vody. Povaříme a necháme vychladnout. Maso opláchneme, vložíme do mikrote ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka s ježky ze špekáčků: Dáme vařit 1 1/2 litru vody. Čočku přebereme, propereme a nasypeme do vařící vody. Přiklopíme poklicí, stáhneme z ohně a necháme přibližně 20 minut odstát. Poté dáme znovu na oheň a čočku uvaříme skor ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové ražniči s uzeninou: Vepřové maso, uzeniny a papriky nakrájíme na menší kousky, cibuli a cuketu nakrájíme na kolečka (pokud je cuketa starší a obsahuje hodně semen, potom je odstraníme) a vše postupně napichujeme na zaost ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí kousky v alobalu: Z alobalu vystřihneme 3 kusy (větší obdélníky). Na každý naklademe kuřecí maso nakrájené na nudličky (můžeme přidat i kousek uzeniny nebo uzeného), nakrájenou mrkev, brokolici, pórek, trochu hrášku, o ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pašerák: Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme nadrobno. Nivu rozkrájíme na kousky, plátky nebo nastrouháme.
Gothajský salám nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Promícháme, přisyp ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem: Dáme vařit 2 litry vody. Když se začne voda vařit, vsypeme hrách, stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka.
Oloupeme cibule, z 1 ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mramorované buřty: Olej, ocet, kečup, hořčici, worchester a cukr svaříme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme buřty nakrájené na půl kolečka, krájené nebo nahrubo strouhané okurky, kolečka cibule a majonézu ... …více»
|