![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky Herkules: Kotletu nakrájíme tak, že vždycky jeden plátek nedokrojíme. Tím vznikne kapsa, kterou budeme plnit.
Rozevřeme jako knihu, z obou stran osolíme a naklepeme. Poklademe kolečky salámu a na jednu polovi ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Carská pita (srbská kuchyně): V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Penne s ořechovou omáčkou: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán nastrouhejte na hoblinky. V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte šunku, nasek ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový řízek se sherry omáčkou: Omytou papriku najemno nakrájíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vybereme jadérka. Oloupanou cibuli i rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek prolisujeme, očištěné žamp . ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme špenátové špalky a prolisovaný česnek - dle chuti. Pok ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunková pečeně se zeleninou: Roztlučeme koriandr, jalovec a hřebíček. Česnek oloupeme a jemně rozkrájíme. Koření, česnek, ledek a cukr smícháme.
Omyté maso potřeme touto směsí. Vložíme ho do kameninového hrnce, přikryjeme dřevě ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čevapčiči z míchaného mletého masa: Do mísy dáme mleté maso, zasypeme strouhankou z 1 ks pečiva, zalijeme trochou vody a promícháme. Můžeme zalít i mlékem, jídlo je pak jemnější. Do této směsi dále zapracujeme jemně krájenou cibuli, lis ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Steak na rozmarýnu: Vepřové maso omyjeme, osušíme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso ořízneme dokulata a obalíme v lístečcích čerstvého rozmarýnu.
... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mletá masová směs s náplní: Do mísy dáme 1 kg mletého masa, přilijeme 1/4 l mléka, osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky, lžičku plnotučné hořčice a lžíci sladkého kečupu. Promícháme a necháme do druhého dne uležet.
D ... …více»
|
![]() |
16. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové plátky se zeleninou: Maso omyjeme, osušíme a pak 5 minut opékáme v ohnivzdorné pánvi. Ochutíme je solí i hrubým pepřem a v předehřáté troubě (200 °C) pečeme přibližně 20 minut.
V malém množství osolené vody vaříme fazol ... …více»
|