![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí medailónky se šťovíkem: Maso omyjeme, osušíme a obvážeme nití. Šťovík důkladně omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo a medailonky v něm z každé strany 4 minuty do zlatova opečeme, potom osolíme a opepřím ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňské řízky s citrónem: Řízky omyjeme, osušíme, odblaníme a stejnoměrně naklepeme. Z každé strany potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Vejce rozšleháme s 1 lžící vody, řízky v nich obalíme a n ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky na smetaně s calvadosem: Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Řízky po obvodu mělce nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a rychle opečeme po obou stranách na rozpáleném ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí plec na rajčatech: Telecí plec potřeme rozetřeným česnekem se solí. Maso pak opepříme, dáme na rozehřátý olej, přidáme rozkrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku, sůl a dusíme, na malém plaménku, doměkka. Při duše ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí kotlety v papilotách: Telecí kotlety po obvodu a u kosti mělce nařízneme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji. Vyndáme je, na tuku podusíme nadrobno nakrájené žampióny a cibuli. Částí tuku vyma ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené telecí na milánský způsob: Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nadrobno nasekáme. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přimích ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné telecí hrudi po drážďansku: Příprava nádivky:
Ze žemlí odkrojíme kůrky, žemle namočíme do vody a po změknutí je dobře vymačkáme. Cibuli, šunku, odblaněná játra drobně nakrájíme, žemle rozmělníme, přidáme žloutky, sůl, mletý pe ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Florentské dušené závitky: Telecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme je.
Poklademe plátky šunky (uzeného masa) a oloupanými vejci.
Pak maso stočíme v závitky a omotáme bílou nití.
Orestujeme je po všech stranách na rozpálené ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí pečené na slanině se smetanou: Odblaněnou telecí kýtu nebo plec vcelku osolíme a opečeme na nakrájené a rozpuštěné slanině. Podlijeme, pro lepší chuť šťávy přidáme polovinu oloupané cibule, nejdříve krátce dusíme a pak vložíme do t ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Curyšské telecí řízky: 1. V telecích řízcích vyřízneme ploché otvory, dáme do nich plátky šunky a pokrájené, na másle podušené žampiony.
2. Maso u otvorů sklepneme paličkou a spojíme jehlami na závitky.
3. Řízky osolíme, ... …více»
|