![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 06. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slavnostní srnčí hřbet: Z oleje, mletého pepře a soli vyšleháme marinádu, ve které obalíme srnčí hřbet bez kosti a necháme přes noc v chladu odpočinout.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj na plátky pokrájené a rozklep ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený daňčí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, hlívou ústřičnou a omáčkou grand veneur: Maso si naporcujeme na 150 g kousky a osolíme, opepříme
a zprudka opečeme. Necháme v troubě při 75 °C asi 1 hodinu péct.
Omáčka:
Uděláme si zeleninový základ, přidáme brusinky a zalijeme vínem. P ... …více»
|
![]() |
4. 06. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený daněk s koňakem : Daňčí maso umyjeme, pokrájíme na kostky, pokapeme koňakem a necháme na chladném místě odležet. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostky ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí perkelt: Zvěřinu nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli jemně nakrájenou na kostičky, přidáme papriku, zvěřinu a osolíme. Dusíme za mírného podléváni do poloměkka. Potom přidáme na plátky nakr ... …více»
|
![]() |
22. 05. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koroptve pečené s lanýži, žampióny a koňakem: Koroptve uvnitř i na povrchu osolíme, slabě opepříme a prsíčka protáhneme na proužky nakrájenou slaninou a lanýži.
Rozehřejeme máslo, vložíme na ně koroptve prsíčky dolů a když pustí šťávu, trochu je ... …více»
|
![]() |
22. 05. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí na špejli: Z očištěné zvěřiny nakrájíme kostky 4 x 4 cm, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky.
Na špejli střídavě napichujeme slaninu, zvěřinu, cibuli, slaninu, zvěřinu, cibuli atd., vždy asi 5 - 6 kousků zvěři ... …více»
|
![]() |
14. 05. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí játra se smetanovou omáčkou: Očištěná játra vložíme na dvě hodiny do mléka. Pak osušíme, protáhneme proužky slaniny a opepříme. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu a vložíme připravená játra. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř, ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarský kančí guláš: Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme je. Osolíme, okmínujeme a dusíme při mírném podlévání doměk ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou: Na rozehřáté slanině opražíme kostičky kořenové zeleniny, přidáme nakrájenou cibuli, necháme vše zezlátnout a poté přisypeme trochu cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přidáme rajský a šípkový protlak ... …více»
|
![]() |
24. 04. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoká kachna pečená s bylinkami a pivem: Do pekáče vložíme na proužky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Přidáme očištěnou kachnu naporcovanou na 8 dílů, osolíme, okořeníme bylinkami, podlijeme troškou piva a dáme péct do trouby. Při peč ... …více»
|