Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
7. 10. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bleskové srnčí řízky s pomeranči: Řízky na okrajích lehce nakrojíme, naklepeme a naložíme na 20 minut do marinády ze 2 lžic oleje, na hrubo rozdrceným bobkovým listem, tymiánem, kolečky cibule, citronové šťávy a pepře.
Potom řízky v ... …více»
|
7. 10. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí hřbet s omáčkou z červeného vína a zeleniny: Srnčí hřbet prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěné šalotky. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Přidáme k masu a krátce os ... …více»
|
6. 10. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Myslivecká omáčka se zajícem: Zajíce očistíme, omyjeme a naporcujeme. Prošpikujeme ho slaninou, osolíme. Kořenovou zelenimu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče. Přidáme jalovec, popř, bobkové listy, víno, ocet a med.
Zajíc ... …více»
|
21. 09. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kančí kýta na houbách s česnekem: Maso protkneme slaninou a stroužky napůl nakrájeného česneku. Osolíme a opepříme.
Jemně nakrájenou cibuli na sádle dozlatova usmažíme. Vložíme kančí maso a krátce osmažíme po všech stranách, přidáme ... …více»
|
15. 09. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí hřbet s játry: Slaninu rozkrájíme na proužky a protáhneme jí maso zbavené šlach a blan. Do kastrolu se zahřátým tukem vložíme sekanou cibuli, nožem uškrabaná nebo umletá játra a krátce osmahneme. Přilijeme červené v ... …více»
|
15. 09. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kýta na italský způsob: Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji rychle opečeme ze všech stran ... …více»
|
14. 09. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí plátky: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme vínem a olejem a dáme odležet do druhého dne. Plátky opečeme. Podáváme s bramborovými kroketami a zeleninovým salátem. ... ... …více»
|
9. 09. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí játra s celerem: Celery očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Zchladlé je nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravená játra, odleželá v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na stejně silné plátky. O ... …více»
|
30. 08. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Výborná paštika ze zvěřiny: Maso nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Ve vyšší pánvi s poklicí nebo v hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso, které krátce ale zprudka opečeme. ... …více»
|
29. 08. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí medailonky: Maso ze srnčí kýty či hřbetu nakrájíme na plátky přes vlákna, lehce naklepeme, opepříme a upečeme. Po upečení vyjmeme maso a osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mouku, opražíme, z ... …více»
|