Použité suroviny receptu Pikantní mletý biftek z hovězí kýty:
4 lžíce solamylu
| 4 str. česneku
| 3 vejce
| 2 lžíce oliv. oleje
| 600 g hovězí kýty
| 1 cibule velká
| 4 lžíce kečupu
| 2 lžičky ostré hořčice
| sůl a pepř
| po 1 lžičce chilli a pesta
| drcený kmín
Postup přípravy receptu Pikantní mletý biftek z hovězí kýty:
Maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek pokrájíme a umeleme spolu s masem.
Umlete maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Promícháme s kečupem, hořčicí, pestem a vejci. Zjemníme olejem, zahustíme škrobovou moučkou a necháme v chladu 2 hodiny rozležet.
Z masové směsi tvoříme placičky, které zvolna opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
Pikantní mleté biftečky podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Pikantní mletý biftek z hovězí kýty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!