80 g hladké mouky
| 75 ml horké vody
| 20 g škrobové moučky + na posypání
| NA NÁPLŇ:
| 150 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
| 1 stroužek česneku
| 1 lžička nastrouhaného zázvoru
| 1 lahůdková cibulka s natí
| 1 lžíce nasekané zelené petrželky
| 1 žampion
| sůl, mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Plněné masové knedlíčky:
Hladkou mouku zalejeme v míse horkou vodou a promícháme. Vsypeme škrobovou moučku, vypracujeme těsto a přikryté ho necháme asi 10 minut odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenký obdelník a nakrájíme z něj osm stejně velkých čtverců. Na každý dáme masovou náplň a rukama lehce poprášenýma škrobovou moučkou vytvarujeme kuličku. Všechny naskládáme na pařák vyložený pečícím papírem a pod pokličkou vaříme v páře asi 14 minut.
NÁPLŇ: Mleté maso promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, zázvorem, cibulkou nasekanou najemno, petrželkou a pokrájeným žampionem.
Fotky receptu Plněné masové knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!