Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
1. 06. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc v rendlíku: Zajíce rozdělíme na 8 dílů. Koření roztlučeme a spolu s utřeným česnekem a solí potřeme maso. Poté necháme 1 hodinu odležet. Kousky zajíce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Cibulky oloupeme ... …více»
|
28. 05. 2008 Zvěřina Žádné hodnocení
Příprava receptu Přírodní srnčí řízky: Z kýty nakrájíme plátky masa, které odblaníme, dobře naklepeme, potřeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Takto nachystané maso dáme do misky a necháme několik hodin mari ... …více»
|
27. 05. 2008 Zvěřina Žádné hodnocení
Příprava receptu Srnčí na jalovci: Maso protkneme polovinou slaniny, polejeme rozehřátým máslem a necháme 2-3 dny odležet. V den přípravy rozehřejeme zbytek slaniny, na které zpěníme drobně pokrájenou cibuli a maso na tomto základě o . ... …více»
|
27. 05. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Bažantí prsa zapečená na smetaně: 1. Maso lehce naklepeme, posypeme divokým kořením, osolíme a potřeme olejem. Dáme do misky a necháme odležet do druhého dne. 2. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme houby, nadrobno pokrájenou papri ... ... …více»
|
27. 05. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí směs s kysaným zelím: Ve veliké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi smícháme kousky srnčího masa a v chladničce necháme marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu rozehřejeme ... …více»
|
27. 05. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem: Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím .. ... …více»
|
25. 05. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc se smetanovou omáčkou: Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme v pekáči na másle. Přidáme všechno koření, vložíme osolené maso, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu na 180 st. d ... …více»
|
23. 05. 2008 Zvěřina Žádné hodnocení
Příprava receptu Bažant na kyselém zelí: Bažanty důkladně omyjeme a osušíme. Potřeme je zevnitř solí, pepřem a 1/2 kávové lžičky tymiánu. Pekáč vymastíme trochou tuku a bažanty do něho položíme vedle sebe na záda. Prsa obložíme plátky slanin ... …více»
|
22. 05. 2008 Zvěřina Žádné hodnocení
Příprava receptu Guláš s červeným vínem a jalovcem: Nejdříve v hrnci na 6 lžících oleje zpěníme nakrájenou cibuli. Když zlátne, zasypeme 2 lžícemi směsi koření „Český guláš“ a ještě chvíli smažíme až do ztmavnutí. Přidáme na menší kostky nakrájené maso ... …více»
|
22. 05. 2008 Zvěřina Žádné hodnocení
Příprava receptu Srnčí řízky: 600 g srnčí kýty nakrájíme na 2 cm silné plátky, které naklepeme, osolíme, okořeníme směsí koření „Zvěřina – Hubert“ (kořeníme asi stejně jako solíme). Pokapeme olejem a dáme na 24 hodin odležet do ch ... …více»
|